Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

Njutbar och hållbar mat

En självklar ingrediens i upplevelsen

Kontakta oss nu
Matservering på Visit Linköping & CoMatservering på Visit Linköping & Co

Det är en konst att laga lika god mat till 20 som till 2000 konferensgäster. Och det är en sann glädje att samtidigt kunna prioritera närproducerade, ekologiska råvaror.

Varje måltid är en möjlighet att under trevliga former bygga relationer och förstärka effekten av konferensinnehållet genom avspänd diskussion och reflektion. Därför lägger vi extra omsorg på måltiden i alla dess delar – hela vägen från råvara till måltidsmiljö och smakupplevelse. En upplevelse som förhöjs ytterligare av genuint trevlig personal och effektiv logistik.

För oss går hög kapacitet och hög kvalitet alltid hand i hand, oavsett om sällskapet är litet eller uppgår till flera hundra matgäster samtidigt.

Hållbarhet har en naturlig plats i vårt kök

På Linköping Konsert och Kongress vill vi skapa matupplevelser som tar hänsyn till både människor och vår planet. Vår restaurang strävar därför efter att hållbarhet ska vara grunden för allt de gör, vilket gör att ekologiska och närproducerade produkter har en naturlig plats i vårt kök.

Vi samarbetar med lokala producenter och distributörer för att i så stor utsträckning som möjligt erbjuda lokalt och närproducerat. Detta betyder också kortare transporter vilket minimerar utsläppen.

Vi arbetar utan fasta menyer, vilket innebär att vi låter råvaror som är i säsong och det som är tillgängligt och aktuellt hos våra leverantörer styra vilka maträtter vi bjuder på. På så sätt blir det möjligt för oss att använda råvaror som annars hade kunnat gå till spillo.

En flaska äppelmust som står på ett dukat bord.

Hållbar dryck och mindre kött

Även i valet av dryck som erbjuds våra gäster speglas samma hållbarhetstänk som vår mat. Våra ekologiska viner, öl från lokal producent och lokal äppelmust är alla valda för att värna om det närproducerade och lokala.

Vi arbetar även aktivt med att minska mängden kött som vi serverar på tallriken till våra gäster för att minska vår miljöpåverkan. Genom att låta grönsaker, baljväxter och andra alternativ som har mindre klimatpåverkan ta en större plats bidrar vi till att minska koldioxidutsläpp kopplat till köttproduktion.

Boka ett förutsättningslöst möte nu!

Skapa en framgångsrik konferens, företagsevent eller mässa tillsammans med oss.

Fyll i

Fyll i

Upptäck mer vad vi gör!